Ideová konference Hnutí ANO

V sobotu 11. listopadu 2017 proběhla ideová konference Hnutí ANO Ostrava. Akce se konala pro současné i budoucí členy hnutí. Na jednání se debatovalo o tom, co se zástupcům hnutí na radnicích povedlo, co se nepovedlo, ale také, jaké mají vize do konce volebního období a v některých případech se v příspěvcích objevil i přesah do období 2018 – 2022.

V první části prezentoval komplexní zhodnocení práce na magistrátu pan primátor Tomáš Macura. Ve svém příspěvku se zaměřil nejen na úspěchy, inovace a úspory v gesci zástupců hnutí ANO, ale také celé koalice.

Poté následovali zástupci obvodů Ostrava-Jih (jmenovitě starosta Martin Bednář, místostarostka Hana Tichánková a radní Markéta Langrová) a Ostrava Poruba (místostarostka Zuzana Bajgarová), kteří svá vystoupení směřovali k faktu, že mnoho výstupů z volebního programu byli schopni realizovat již v několika měsících současného volebního období, zároveň také zmiňovali klíčovou úlohu vazby mezi Statutárním městem Ostrava a obvody zejména ve vztahu k investičním projektům.

V závěrečné fázi prezentovali své příspěvky zástupci Plesné a obvodů, ve kterých je Hnutí ANO v opozici, tj. Slezská Ostrava, Mar.Hory a Hulváky a Moravská Ostrava a Přívoz, kteří zdůraznili podstatnost konstruktivní opozice a již něco málo z vize do komunálních voleb v příštím roce.

Poslední příspěvek patřil organizaci, která velmi úzce spolupracuje s hnutím, tj. Mladé ANO, což jsou mladí kolegové, kteří participují na akcích hnutí a zároveň se intenzivně začleňují do politiky a řeší společenská témata na různých úrovních od lokální až po celostátní a nadnárodní. Příspěvek o spolupráci a fungování Mladého ANO prezentovala jeho krajská předsedkyně Karin Halfarová.

Všem zúčastněným za přítomnost, dotazy, podněty i plodnou diskusi děkujeme a těšíme se na další setkání!

 

12. 11. 2017