Ostrava získala nejvyšší ocenění v soutěži Město pro byznys

Náměstek primátora Radim Babinec dnes dopoledne převzal v Clarion Congress Hotelu ocenění pro Ostravu v soutěži Město pro byznys. Ostrava získala první místo. V hodnocení měst Moravskoslezského kraje skončil na druhém místě Frýdek-Místek, třetí jsou Odry.

 „Letošní ocenění v soutěži Město pro byznys je pro nás příjemným překvapením a vážíme si ho. Pravidelně zaznamenáváme úspěchy i v mezinárodní anketě prestižního časopisu fDi´s Intelligence. Letos to bylo 6. místo mezi středně velkými městy ve střední Evropě. Těší mě, že pozitiva Ostravy v této oblasti jsou nyní oceněna také v prostředí České republiky. Minulý týden jsme se jako město po jednadvacáté v řadě zúčastnili veletrhu realit a investičních příležitostí MIPIM v Cannes, kde byl o Ostravu velký zájem. Město se již několik let intenzivně věnuje budování podnikatelské infrastruktury. Výsledkem této práce jsou fungující průmyslové zóny a Vědecko-technologický park. Aktuálně vedeme jednání s možnými investory a developery pro revitalizaci rozvojového území v Ostravě-Hrušově pro lehký průmysl a logistiku. Připravujeme také lokality, pro které vyhlásíme tendr na investiční záměry od bydlení přes obchody až po kanceláře. V minulém týdnu jsme zprovoznili další provozy Fajne dílny, truhlářskou a zámečnickou dílnu, které jsou určeny také začínajícím živnostníkům. Zlepšujeme veřejný prostor a podporujeme rozvoj kulturní infrastruktury, v tomto ohledu vyniká projekt rekonstrukce historických městských jatek pro účely galerie moderního umění PLATO, realizovaný podle návrhu uznávaného polského architekta Roberta Konieczného. Věříme, že se tento projekt stane příkladem budoucí kulturní čtvrti. Na první pohled je zřejmé, že podnikatelské prostředí v Ostravě rozvíjíme více směry, “ uvedl náměstek primátora Radim Babinec.

Město Ostrava je navíc zapojeno do analýzy Světové banky a pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu v rámci nadnárodního projektu „Doing Business“. Evropská komise si v něm dala za cíl analyzovat prostředí pro podnikání v evropských zemích. Na základě shromážděných informací dokončí hostující tým odborníků Světové banky datový soubor, který investorům, ale i samotným městům umožní srovnávat obchodní prostředí sedmi měst České republiky mezi sebou a také se zbytkem světa. Výsledky budou zveřejněny letos v létě.

MĚSTO PRO BYZNYS je srovnávací výzkum, do kterého se jednotlivá města nepřihlašují, ale jsou do vyhodnocení zařazena automaticky.

zdroj: ostrava.cz

21. 3. 2018