Příchod nového investora do ostravské průmyslové zóny

V ostravské strategické průmyslové zóně v Mošnově na Novojičínsku se začalo budovat multimodální logistické centrum, tedy takové, které obsluhuje více druhů nákladní dopravy. Vznikne na ploše 52 hektarů. Nájemcům tam bude k dispozici 165.000 metrů čtverečních skladové plochy. Novinářům to dnes řekli primátor Tomáš Macura (ANO) a Petr Kalina, ředitel developerské společnosti Concens Investments, která bude zajišťovat výstavbu a obsazení logistického parku.

Město mělo podle Macury už za předchozího vedení úmysl vybudovat v místě logistické centrum. Původně jeho vznik měla zajistit firma HB Reavis. "Smlouva s ní byla taková, že pokud do určité doby nenajde konkrétního investora, tak se rozhodování vrací zpátky městu. HB Reavis měla pouze předkupní právo na ty pozemky," připomněl primátor. Společnosti HB Reavis se nepodařilo centrum vybudovat a nyní by ho tak měla vytvořit developerská společnost Concens Investments.

Součástí areálu má být železniční kontejnerový terminál, železniční vlečka, ale i haly s celkovou kapacitou 165.000 metrů čtverečních. Vydané stavební povolení je zatím na dvě haly s celkovou kapacitou 57.000 metrů čtverečních. Budování centra bude rozděleno do čtyř etap, poslední by měla skončit na konci roku 2023.

Jedním ze zájemců, který by v centru měl působit, je společnost DB Schenker, která patří mezi největší světové poskytovatele dopravních a logistických služeb. Ředitel DB Schenker ČR Tomáš Holomoucký nechtěl dnes přesně specifikovat, o jak velké plochy má společnost zájem. "Po celé republice máme celkově 250.000 metrů čtverečních," uvedl pouze Holomoucký.

Podle Kaliny bude investice jen v první etapě v řádech stovek milionů korun, celková investice do vybudování multimodálního logistického centra by měla být řádově několik miliard korun. Bližší informace k multimodálnímu centru jsou na webových stránkách www.multimodalpark.cz.

 

zdroj: ČTK

13. 12. 2017